Op de basisschool kreeg ik een gymnasium advies. Ik heb flink geleerd en een leuke en goede baan gehad, in een kei leuk team. Toch liep ik vast en ging ik nadenken wat ik zou willen: die kaasboerderij beginnen, zou dat misschien toch mogelijk zijn?
Toen kwamen de eerste beren op de weg, want ik had geen melkkoeien, hoe ga ik dan ooit kaas kunnen maken? Uiteindelijk leerde ik denken in mogelijkheden en begon ik met oefenen in de keuken. Zo leerde ik mezelf het kaasmaken aan, vanuit boeken en door heel veel te oefenen. Het bleek heel goed bij me te passen om niet alles voorgekauwd te krijgen, maar zelf alles uit te zoeken.
Ik startte heel klein, met vrienden en bekenden die mijn kaas en zuivelproducten kochtten. Ondertussen leer ik steeds beter wat bij me past en wat wel of niet werkt. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om nieuwe dingen te proberen en juist dát te doen, wat niet iedereen doet!
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.