Zelf hebben we alleen hobbyvee, waaronder ook Brandrode runderen voor begrazing, maar we melken niet. Voor de beste zuivel heb je ook de beste melk nodig. Op een kilometer afstand van de Zuivelschuur ligt de boerderij van familie van Bree, zij hebben een melkveebedrijf en leveren de melk.
In 1998 namen Toon en Ans van Bree de melkveehouderij aan de Goord Verbernedijk in Someren-Eind van zijn ouders over. Ondertussen zit ook oudste zoon Teun mee in het bedrijf en is de melkstal helemaal vernieuwd.
Er wordt machinaal gemolken, dus niet met een robot: zo kunnen de koeien tussen de melkbeurten gemakkelijk de wei in. Als het tenminste niet te slecht weer is, want dan geven de koeien de voorkeur aan binnen staan.
Kaas maken begint voor mij met een workout: ik haal de melk in emmers op en verwerk deze direct in mijn zuivelruimte. Ik pasteuriseer de melk op een zo laag mogelijke temperatuur (65°C). Zo krijg ik een smaakvolle én veilige kaas.
Kaas die in de fabriek gemaakt wordt, is gemaakt van melk van meerdere boerderijen bij elkaar. Omdat ik kaas maak van één boerderij, is iedere kaas uniek. De melk wordt niet extra bewerkt en omdat de samenstelling van het voer gedurende de seizoenen verandert, proef je dat terug in de kaas!
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.